Çocuk Yüzücü Mayosu Nasıl Olmalı?

Çocuk Yüzücü Mayosu Nasıl Olmalı?

Çocuk yüzücü mayosu seçerken öncelikle ne istediğinizi tam olarak bilmeniz gerekir. Almış olduğunuz mayoyu çocuğunuz havuzda kullanacaksa onu baz alarak mayo seçimi yapmalısınız. Havuzda kullanılan çocuk yüzücü mayosu modellerinin kumaşının klora dayanıklı olması önemlidir. Mayo seçimi yaparken özellikle klora dayanıklı olup olmadığını araştırmalısınız. Klora dayanıksız mayolarda solma ve yıpranma gözlemlenebilir. Kalın dikişlere sahip mayolar yüzme esnasında tene batar ve teni tahriş eder. çocuğunuzun bacak arasını tahriş etmeden yüzebilmesi için kız çocuk havuz mayosunun ağ kısmının olması oldukça önemlidir. Ağı olmayan ve kalın dikişlere sahip mayolar çocuğunuzun rahat yüzmesini engelleyecektir. Mayo dikiş bölgelerini çektiğinizde veya giydiğinizde dikişlerinden ses gelmesi mayonun dikiş kalitesinin iyi olmadığını gösterir. Mayo seçimi yaparken en önemli konulardan birisi de kolay giyip çıkartılabilir olmasıdır. Bunu denemeden de seçmeniz mümkün. Likra oranı yüksek olan mayo kumaşları her zaman daha esnek ve rahat bir yapıya sahiptir.

Su Tutmayan Çocuk Havuz Mayosu

Kumaş içeriği %80 polyemid %20 elastan ( likra ) oranına sahipse, bu ürün ürün %100 su itme özelliğine sahip birinci kalite üründür. Esnek ve rahat yapısıyla su sporları için en ideal çocuk yüzücü mayosu budur. Kumaş içeriği %88 polyemid %12 elastan olan mayolar daha uygun fiyatlı olmakla birlikte ikinci kalite ürün sınıfına girmektedir. Çocuğunuzun rahat bir şekilde yüzmesini istiyorsanız bu oranlara dikkat etmeniz gerekiyor. Alacak olduğunuz ürünün kumaş bilgisini bilmiyorsanız muhakkak arayıp bilgi almalısınız. Hem uzun yıllarca kullanabilmeniz açısından hem de çocuğunuzun cilt sağlığını tehdit etmemesi açısından bunu göz ardı etmemelisiniz ve bilgi almaktan kaçınmayın!

Çocuk yüzücü mayosu bilgi hattı: 02125302222 / WhatsApp bilgi hattı: 05425301322

Havuz İçin Çocuk Yüzücü Mayosu Kullanım Kılavuzu

Alacak olduğunuz çocuk yüzücü mayosunun uzun ömürlü olması için kullanım şekliniz oldukça önem taşır. Denize girdikten sonra mayonun üzerine sinen tuzlu su bekledikçe mayonun solmasını sağlar. Aynı şekilde havuzda kullanılan mayolarda da havuzun kloru mayonun üzerinde bekledikçe mayoya zarar verir. Mayo sadece deniz tuzundan ve havuz klorundan arınması için yıkanır.

  • Her kullanım sonrasında mayonuzu ılık suyla elinizde yıkayın.
  • Yıkama esnasında beyaz sabun kullanabilirsiniz.
  • Deterjan ve benzeri ürünlerle temastan kaçının.
  • Çamaşır makinesinde yıkama yapılmaz. Düşük ısı veya hassas programı seçmiş olsanız bile Çamaşır makinesi mayonuza zarar verecektir.
  • Yıkama esnasında çitileme ve sıkma yapılmaz.
  • Mayonuzu gölge bir yerde ters bir şekilde kurutmanız solmasını ve eskimesini önleyecektir.
  • Mandalla asarak kurutma yapmayın. Mayoyu sererek kurutun.
  • İki farklı renkteki ıslak mayloları bir arada bulundurmamaya özen gösterin.

Kız Çocuk Yüzücü Mayo Beden Ölçümleri Nasıl Olmalı?

Mayolarda beden seçiminiz dış giyim beden seçiminizin aynısı olmalıdır. Günlük hayatınızda hangi bedeni kullanıyorsanız mayo seçimi yaparken de bunu göze alarak beden seçmelisiniz. Bir beden büyük ürünler yüzerken omuzdan kayma yapabilir. Likralı yüzücü mayolarda bir beden küçük dahi alsanız esnek yapısı sayesinde çocuğunuzun vücudunu saracaktır.

ÇOCUK YÜZÜCÜ MAYOSU ÇEŞİTLERİ NELERDİR?


1) Şortlu Çocuk Yüzücü Mayosu (paçalı)

Uzun paçalı ve kısa paçalı olmak üzre ikiye ayrılır. Tek parçadır ve en çok tercih edilen kız çocuğu havuz mayo modelidir.

2) Slip Çocuk Yüzücü Mayosu

Paçalı tercih etmeyenlerin tercihidir. Özellikle yüzmeye yeni başlayan kız çocukları için slip çocuk mayosu idealdir.

3) İki Parça Çocuk Yüzücü Mayosu

Üst ve alt ayrı olmak üzre iki parçadan oluşur. Alt mayonun slip ve paçalı çeşitleri mevcuttur. Genellikle daha rahat giyip çıkarmak isteyenlerin tercih ettiği iki parçalı havuz mayosu modellerindedir.

Etiketler: çocuk mayosu, çocuk havuz mayosu, kız çocuk yüzücü mayo, çocuk yüzücü mayosu
Kasım 25, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR